Vi söker volontärer

Starka mammor – trygga barn

är ett föräldrastödsprojekt som riktar sig till ensamstående mammor i Bäcklösa, ett område söder om Gottsunda. Syftet är att stödja mammorna och därigenom skapa förutsättningar för att barnen växer upp i en trygg och utvecklande miljö. Lokalföreningen i Uppsala samarbetar här med Rädda barnens riksförbund och projektet finansieras av Allmänna arvsfonden.

Projektet startar vårterminen 2023. Vi söker kvinnliga svensktalande samtalsledare för en grupp mammor som vid sex tillfällen utgår från en strukturerad modell med olika teman som innehåller information men också tillfällen till reflektion. Vi söker också volontärer som aktiverar barnen under tiden. Du kommer att få utbildning i materialet som ska användas och handledning under hela projekttiden

Uppdraget omfattar sex samtalstillfällen högst 1,5 timmer per gång och en gång per vecka under 2023 samt informationsträff, utbildning och förberedelser under 2022. Det senare uppskattas ta 20 timmar.”

Anmäl dig på lf.uppsala@medlem.rb.se

Volontär i skolan i Uppsala

Just nu har Rädda Barnen extra stort behov av volontärer. Som volontär för Rädda Barnen är du med och gör verklig skillnad för barn i ditt närområde. Oavsett om du har en timme över eller är redo för en ledarroll finns det ett engagemangsuppdrag för dig.

Volontärbyrån är alltid uppdaterad med alla våra senaste uppdrag. Där kan du även se våra 5 steg för att bli startklar som volontär.

Varför bli volontär hos oss?

  • Vi erbjuder konkreta sätt att engagera sig för att göra samhället bättre för fler
  • Du utvecklas som person, får viktiga erfarenheter och perspektiv
  • Du får ett nytt nätverk, nya kontakter och vänner
  • Du får stöd och utbildning att lyckas i ditt uppdrag

Tillsammans genomför vi vårt program Trygga Tillsamman!

Anmäl dig till lf.uppsala@medlem.rb.se